Program

Estimated read time 19 min read

Program

Med fire dages festival, fra 5.-8. maj 2022, inviterer vi til samtaler, refleksion og handling med afsæt i bæredygtighed og grøn omstilling.

På festivalen vil du kunne smage, lugte, mærke, se og lytte for der igennem, at blive inspireret til grønnere handlinger. Noget kan du gøre selv, noget skal gøres i fællesskab og noget kræver politisk handling.

Festivalen byder på kunst, lyrik, workshops, foredrag, aktiviteter for børn, fællesspisninger og meget mere.


“ER DET SKRALD? ” – kunstudstilling indtil søndag den 6. maj


Torsdag den 5. maj – Fremtidsværksted


Fredag den 6. maj “Grønne fingre eller ej”


Fredag den 6. maj – Fællesspisning og lyrikaften


Lørdag den 7. maj – Festival i farvergården


Søndag den 8. maj – Sammenskudsbrunch, samtalecafé og naturvidenskab på hjul

Det der kræver tilmelding

Langt det meste kræver ingen tilmelding, men disse fire ting gør. Der er tilmeldingsfrist tirsdag den 3. maj kl. 23.59 på alle arrangementerne.

Fremtidsværksted koster 65 kroner og er inkl. aftensmad. Fællespisning før lyrik koster 75 kroner. Madpakke-inspiration er gratis at deltage i. Grøn tapas og naturvin koster 385 kroner at deltage i.


Fremtidsværksted – tilmeldingsfrist udløbet


Fællesspisning før lyrik aften – tilmeldingsfrist udløbet


Madpakke-inspiration – tilmeldingsfrist udløbet


Grøn tapas og naturvin – tilmeldingsfrist udløbet

Festivalen realiseres med støtte fra:




Torsdag den 28. april – “ER DET SKRALD” – kick off, fernisering og udstilling


KICK OFF TORSDAG DEN 28. APRIL KL. 17 i FARVERGÅRDEN

Et gammelt ordsprog lyder: “One man’s trash is another man’s treasure” og denne antagelse har vi tænkt os at teste med udstillingen “Er det skrald?”. Her vil vi synliggøre vores (over-)forbrug af jordens ressourcer og hvordan det forbrug påvirker kloden. 

Kom og bliv klogere på krydsfeltet mellem det vi kalder ressourcer og det vi kalder skrald. Lokale kunstnere har undersøgt skæve vinkler på, hvordan vi kan give plads til både biodiversitet og mennesker på vores planet. Værkerne vil tale til både hænderne, hjernen og hjertet.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Zirkel (se https://www.butikzirkel.dk/). Udstillingen er kurateret af byrumskunstner, Hans Christian Arnklit og filosof og genbrugskunster Tim Munk Valgreen.

Udstillingen er støttet med midler fra Odense Kommunes Kulturpulje – tusind tak for støtten.

 

Torsdag den 5. maj – Fremtidsværksted



Tilmeld dig her!

Fra kl. 16.30-21.00 (efterfølgende bålhygge til kl. 22)

Kom og deltag i et fremtidsværksted hvor temaet handler om hvordan vi sammen kan skabe et grønnere Odense.

Et gammelt afrikansk ordsprog lyder: “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”. Og det er netop sammen, at vi vil gå et grønnere Odense imøde, når vi torsdag d. 5. maj kl. 16.30 i Halmhuset mødes til workshoppen “Fremtidsværksted”. 

Workshoppen henvender sig til alle, som har lyst til, at gå i dialog om udfordringer, idéer og løsninger til en lokal grøn omstilling.

Det foregår i Halmhuset, Østre Plads, Danmarksgade 10, 5000 Odense C.

Arrangementet koster 65 kroner og inkluderer workshop, aftensmad (plantebaseret), bålhygge og fællessang. Tilmeld dig her senest tirsdag d. 3. maj: https://billetto.dk/e/fremtidsvaerksted-faellesspisning-og-balhygge-billetter-627706 

Det foregår i Halmhuset, Østre Plads, Danmarksgade 10, 5000 Odense C.

Festivalen åbner kl. 16.30 med et par ord fra formand for Grønt Odense Mikkel Damborg og udvalgsformand for Klima- og Miljøudvalget Tim Vermund.

Hvad er et fremtidsværksted?

Som det fremgår af navnet ”fremtidsværksted”, handler det om fremtiden. På et fremtidsværksted skabes fremtidsudkast og der arbejdes med fremtiden, med forestillinger og ideer og mulighederne for, at en fremtid kan se anderledes ud og at den ikke blot er en logisk fremskrivning af en allerede eksisterende tendens, fremsat af eksperter.

Fremtidsværkstedets bygger på en række velprøvede praktiske greb. Et fremtidsværkstedsforløb er i sin oprindelige form delt op i tre faser, en kritikfase, en utopifase og en virkeliggørelsesfase. Kendetegnende for de to første faser er, at deltagerne udtrykker sig i stikordsform, i kritikfasen konsekvent negativt og i utopifasen konsekvent positivt, utopisk og drømmende. I virkeliggørelsesfasen bearbejdes utopierne og rustes til mødet med virkeligheden.

Fredag den 6. maj – “Grønne fingre eller ej”


KL. 15.00 – 17.30

Har du mod til at gendyrke, spire eller lave stiklinger? Så kom forbi Bronx til en eftermiddag hvor vi finder jord og urtepotter frem.

Der er mulighed for at:
– lave stikling af de 150-200 potteplanter vi har i Bronx
– finde frø i Frø-bytte-biksen og sætte dem til at spire
– gendyrke grønsager fra Madoasen – Stop Spild Lokalt (Odense)
– tage dit overskud af potteplanter, stauter, spirer og frø med, så andre kan få gavn af det.

Vi sørger for jord, potter og en masse til at putte i jorden. Du medbring dit gå på mod og tålmodighed. Du skal nemlig have potterne med hjem og vente i spænding på hvad der kommer ud af dine forsøg.

Efter dette arrangement er der fællesspisning og lyrikaften.

Fredag den 6. maj – Fællesspisning og lyrikaften




Tilmeldsfrist udløbet, det er stadig muligt at deltage i selve lyrikaftenen

Mad og poesi i skøn harmoni. Grønt Odense gentager sidste års festivalsucces med lyrikaften. I år er det på Bronx med fællesspisning først.

18.30-19.30 Fællesspisning

Vi starter aftenen med et lækkert plantebaseret måltid lavet af de frivillige på Bronx. Drikkevarer kan tilkøbes i caféen.

Arrangementet koster 75 kroner og der er tilmelding her seneste tirsdag den 3. maj: https://billetto.dk/e/faellesspisning-pa-bronx-i-forbindelse-med-lyrikaften-groentodense22-billetter-628427

Menu

Postej af rodfrugter, linser og nødder

Salat med perlespelt, persille, agurk og peberfrugt

Coleslaw af Spidskål og æble

Ærtehumus

Tomatsuppe med kokosmæk

Sprøde rugstave  

Flute

19.30-22.00 Lyrikaften

Digte kan sætte ord på det, der ellers ikke lader sig sige. Biodiversitet og klima er videnskab og data, men samtidigt handler det også om alt muligt andet, om mennesker, om tanker og om følelser. Denne aften sætter vi fokus på emnerne med lyrikken som fortolkningsramme.

Der vil være oplæsning med lokale digtere og efterfølgende åben scene.
Digterne er:
Ingelise Bjerremann
Mikkel Damborg
Iben Indra Dons
Martin Anker Jensen

Lørdag den 7. maj – Festival i farvergården

Dagen byder på et væld af forskellige grønne aktiviteter for alle aldre. Vi inviterer jer til at smage, lytte, se, mærke, tale og blive klogere sammen med os i den grønne sags tjeneste. 

Sammen skal vi hygge os, imens vi bliver inspireret til konkrete handlinger, så vi kan gå ud og gøre verden grønnere, skridt for skridt.



FOREDRAG


FARVERGÅRDEN (koncerter og modeshow)


WORKSHOPS


GRØN TAPAS OG NATURVIN

FOREDRAG

FOREDRAG

Alle foredrag er gratis og alle er velkomne

11.00-12.00___Den sorte omstilling v/ Sissel Bjerrum Fossat, museumsinspektør fra Odense Bys Museer

Den sorte omstilling er historien om mennesket i de menneskeskabte klimaforandringer. Hverdagslivet har siden midten af 1800-tallet været uløseligt forbundet med afbrændingen af kul, olie og gas. I Odense gav bygassen lys i byernes gader allerede i 1853. Senere kom elværker, fjernvarme og transportnetværk på skinner og asfalt. De nye fantastiske muligheder havde afgørende betydning for familier og det enkelte menneskes liv. Behov for varme og lys, men også nye forventninger om komfort, hastighed og forfængelighed var med til at bestemme det stigende energiforbrug, som gradvist har forandret planetens atmosfære. Vi stræber i dag mod en grøn omstilling, men hvordan kom vi overhovedet hertil?

I foredraget fortæller museumsinspektør fra Odense Bys Museer Sissel Bjerrum Fossat om den kulturhistoriske baggrund for klimakrisen. Foredraget er baseret på forskningsprojektet Bylivets sorte omstilling støttet af Velux Fonden.

 

 

12.00-13.00___De 10 Bud – Cyklisme Versus Bilisme v/ Jacob Frank Hansen, debattør

Hvori ligger forskellene på cyklisme og bilisme? Kom med til denne tankevækkende TALK der på oplysende og faktuel vis opridser en perlerække af markante forskelle – “De  Bud” – på de to transportformer. Selvfølgelig i cyklens farvør. Ja, cyklen KAN faktisk redde verden. Kom og hør hvordan!! Inkl. spørgsmål fra salen.

14.00-15.00__Vi er sammen om at mærke det v/ Ester Kjeldahl, klimaaktivist, filosof og forfatter

Hvilket ansvar har almindelige mennesker som du og jeg i klimakrisen? Har vi et moralsk ansvar for at reducere vores personlige klimaaftryk? Bør vi alle sammen springe ud som hardcore klimaaktivister? Eller skal vi bare overlade det hele til politikerne? Det var nogle af de spørgsmål Esther Michelsen Kjeldahl undersøgte, da hun skrev sit speciale i filosofi. Hun kom frem til nogle overraskende konklusioner, der bl.a. indbefatter en udspekuleret afledningsmanøvre og refleksioner over, hvor meget, vi kan gøre, når vi lever i et demokrati – og hvor langt pligten til at handle, rækker. I bogen Vi er sammen om at mærke det fra 2020 dykker hun også ned i følelsernes aktivistiske kraft. Alt dette vil hun fortælle om i dette foredrag, som plejer at gøre stort indtryk på tilhørerne ved at forandre deres syn på sig selv og gøre dem ekstra kritiske over for de fortællinger om menneskers rolle, de møder i klimadebatten.

15.15-15.45__Bæredygtighed er en vigtig bundlinje for danske butikker v/ Bo Suhr Willumsen, bæredygtighedschef i frilluftsland

Bæredygtighed er en ekstra bundlinje med hastigt voksende betydning for mange butikker. Hvordan håndteres denne udfordringen i outdoor kæden Friluftsland?

Det vil et 20. min indlæg med efterfølgende debat give et indblik i.

Emner:

  • CSR- rapport og brug af GRI-spørgsmål
  • Bæredygtig kommunikation (transparens og brug af KPI (Key Performance Indicator))
  • Bæredygtighed, på hvilke måder (CO2, mikroplast, medarbejdere mv.)
  • Miljømærkningers nødvendighed grundet kompleksitet og udfordring som multibrand forhandler (Et Grønnere Valg (Friluftsland egen miljømærkning og vej til bæredygtighed))

16.00-17.00__Affald & Fantasi v/ Tobias Lau, antropolog, iværksætter og forfatter

Tobias Lau er en grøn iværksætter og har blandt andet startet Beyond Coffee (kaffegrums-til-svampe) og Social Action (adfærdspåvirkning).
I 2004 var Tobias medforfatter på den globale bestseller, Massive Change (som blandt andet står på Barack Obamas bogreol) og i 2019 udgav han sin første bog i eget navn; Affald og fantasi (Gyldendal, 2019) som fik fem stjerne i Jyllands-Posten. Bogen handler om hvordan folk kan udnytte deres fantasi til at anvende det affald som findes omkring os til at skabe mere værdi til vores samfund; vejen til en grønnere verden er brolagt på det affald som findes omkring os.
I 10 år bloggede Tobias for Børsen om bæredygtighed og hans over 100 blogs er tilgængelig fra siden www.affaldogfantasi.dk
I sin tid som medstifter for Beyond Coffee har han været med til at indsamle ca. 100 tons økologisk kaffegrums som er lavet om til ca. 30 tons spiselige svampe. Tobias er i dag bestyrelsesmedlem i Beyond Coffee og arbejder fra det nye grønne hus i Læderstræde 20 i København, hvor han starter forskellige typer klimaprojekter op.

 

17.15-18.15__Cirkulær økonomi v/ John Bech Hansen, lektor hos UCL

John Bech Hansen er lektor hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense og underviser i bl.a. økonomi og bæredygtige strategier. Den teoretiske baggrund som stammer fra HD-R og MBA er i undervisningen kombineret med en mangeårige erfaring fra erhvervslivet i række virksomheder, hvor der er arbejdet med værdiskabelse for virksomhedens interessenter. I aftenens indlæg vil der være fokus på bæredygtighed og behovet for grøn omstilling set ud fra både samfundets, virksomhedens, og individets synspunkt.

 

WORKSHOPS

Workshops

Gratis for alle!

09.00-10.30__Living Yolates YOGA ◦ DANS ◦ PILATES

POWER – BALANCE – GLÆDE – RO

Living Yolates er en helhedsorienteret træningsform, der er helt ny på Fyn. Du er så mega heldig at du nu har mulighed for at prøve det helt GRATIS under Grønt festival! I Living Yolates kombineres yoga, dans og pilates i et meditativt flow. På workshoppen bliver du introduceret til et klassisk Living Yolates program, der giver dig mulighed for at komme ud af hovedet og ned i kroppen. Vi vil både bevæge os legende og frit, hvor vi får pulsen op, sved på panden og smil på læberne, og samtidig skabe indre ro gennem blide bevægelser, vejrtrækning og afspænding. Du vil gå fra workshoppen med ro, nærvær og ny energi.

Du vil blive guidet trygt igennem session af Thea Bruun og Michelle Silva, der begge er uddannet Living Yolates instruktør. 

ALLE er velkomne uanset forudsætninger. 

Det handler om hvordan det føles, ikke hvordan det ser ud. 

Mød dine undervisere: 

Thea Bruun

  • Jeg er uddannet Living Yolates underviser i februar 2022. Både dans og yoga har fulgt mig siden teenageårene og har nu fundet hinanden i Living Yolates. 
  • Jeg holder meget af yoga, som samler og beroliger, men elsker det vilde, frie i dansen og det fokuserede og styrkende ved pilates. 
  • Det er en helt fantastisk træningsform, der hjælper mig til at være i kontakt med min krop og mit hjerte. 
  • Jeg er 25 år og læser psykologi, hvorfor sammenhængen mellem krop og psyke har min store interesse. 
  • Jeg håber, at jeg med kombination af viden og erfaring, samtale og bevægelse kan hjælpe mennesker til at finde mere accept og glæde i livet.

 

Michelle Silva 

  • Jeg er uddannet Living Yolates instruktør i foråret 2020. Jeg har længe bevæget mig indenfor yoga, men aldrig haft en drøm om at undervise, ikke før jeg mødte Living Yolates. 
  • Kombinationen i Living Yolates er helt igennem fantastisk -træning bliver pludselig til en sjov og nydelsesfuld oplevelse, hvor jeg virkelig kommer hjem til mig selv, oplever en stor frihed og glæde. 
  • Mit primære fokus som underviser er at skabe et rum med plads til hele dig og give dig en nærende pause fra din hverdag med mulighed for at møde dig selv fra et kærligt sted.

Medbring: Din egen yogamåtte, et lille tæppe, en drikkedunk og behageligt tøj til at bevæge dig i og ta’ bare din søde nabo eller veninde i hånden 😉

Tilmelding:
Man kan tilmelde sig ved at sende en mail til: michelle.staal.silva@hotmail.comHusk at din tilmelding er bindende og hvis du alligevel ikke kan deltage så giv os besked, for så kan pladsen videregives til en anden.  

10.30-12.00__Madpakke-inspiration

I denne workshop arbejder vi med den plantebaserede madpakke, og workshoppen er dermed rettet mod dem, der ønsker at finde alternativer til kødpålæg, ostemadder og æggemadder. Der vil være fokus på en nærende og mættende madpakke. Du kan deltage uanset hvilke kostvaner du og dit barn har, målet er blot at give inspiration. Jeg glæder mig til nogle hyggelige timer i køkkenet, hvor vi sammen kan blive klogere på madpakken.

Mvh. Mikkel Bruun Svendsen, lokalkoordinator for Vegetarisk Forening FynDansk Vegetarisk Forening (DVF)

Det er gratis at deltage, men tilmelding nødvendig (senest den 3. maj): https://billetto.dk/e/madpakke-inspiration-billetter-628425

12.00-12.45__Plantemad i dagligdagen

 Oplægget handler om hvilke fødevaregrupper der er vigtige ved en sund plantebaseret kost og giver inspiration til hvordan de implementeres i måltiderne. Oplægget er for alle uanset kostvaner.

Mikkel Bruun Svendsen, lokalkoordinator for Vegetarisk Forening FynDansk Vegetarisk Forening (DVF)

 

11.00-12.30__Grønne Nabofællesskaber – fællesskabsworkshop

Grønne Nabofællesskaber er et borgerinitiativ med lokale selvorganiserede grupper, som hjælper med at sætte gang i den grønne omstilling rundt omkring i landet med flere vilde haver, mere bytteøkonomi, stærke fællesskaber. m.m. 

Vi ved, at der er mange familier og folk rundt omkring i Danmark, der gerne vil bidrage til den grønne omstilling, og som savner nogle ligesindede i nærområdet at mødes med og blive inspireret af. 

Grønne Nabofællesskaber har derfor til formål at skabe en lokal platform for naboer, der på forskellig vis ønsker at leve mere bæredygtigt. Det er den lokale gruppe selv, der sætter dagsorden og vælger, hvordan de vil gøre det, men de er ikke alene. 

Jeg vil på workshoppen/mødet, fortælle om tilblivelsen, hvor langt er vi og hvad vil vil, men også vise vores Husmøde metode, hvor dine drømme, ideer og handlinger er centrale.

Workshop ved Bent Mariager fra Grønne Naboskaber

 

13.45-14.45__Samtalecafé om bæredygtigt tøj v/ Inoli

Hvordan får vi skabt et positivt tøjforbrug ? Den gode historie er at vores tøjbrug er i balance med jordens ressourcer. Hvordan skaber vi den ? Hvordan får vi skabt de nødvendige tankegange for et bedre tøjforbrug ?

Samtale-cafeerne arrangeres i samarbejde med foreningen Inoli (inoli.eu)

Man kan også læse Inolis artikel inoli.eu/mindsetrevolutionen/

For alle vores cafeer er det målet at vi samtaler om emnerne. Vi kommer med et kort oplæg og derefter taler vi sammen om emnet. Vi oplever at det er dejligt at få tid til at tale sammen om disse vigtige emner. Vi arrangerer INOLI Café hver måned (undtaget sommerferie) og man er velkommen til at deltage, enten for at lytte eller for at fortælle og samtale.

Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

 

FARVERGÅRDEN (koncerter og modeshow)

FARVERGÅRDEN
10.30-11.15__Dan Rose

Med DIY-ånd og en svaghed for lo-fi æstetik, har Dan Rose spillet mere end 100 koncerter i mere end 10 lande. Udtrykket er direkte med et strejf af punkrock-attitude og en tilstedeværende charme. https://danrosedk.com 

12.00-12.45__Liv Krogshede

Ærlig og autentisk sangskrivning kombineret med eksperimenterende lyd. Melankoli, humor og varme går hånd i hånd og fortæller gennem tekst og musik historier om både det hårde og det bløde i livet.

https://open.spotify.com/artist/7vcPMh5cDqKm9HBjHimlGH?si=ufWBiStPRcqpCp8zhk-xlQ

 

13.00-13.30__Modeshow

Grønt Odense afholder i samarbejde med bæredygtige tøjbrands modeshow i Farvergården lørdag den 7.maj.

Modeshowet forener skønhed og bæredygtighed på forskellige måder. Der vises smukke modekollektioner fra bæredygtige tøjmærker og der vises second-hand kollektioner. Vi gør op med forestillingen om at bæredygtighed er lig med kedeligt og  viser hvordan vi kan forene skønhed og samfundshensyn.

13.30-14.15__Jens Bilingsø

Jens Billingsø er sangskriver og guitarist med rødder i roots- og folkgenren. Hans sange handler om det sange nu engang handler om; nemlig lidt af hvert! Med vid, bid og humor maner teksterne til eftertænksomhed, og ved hjælp af et finurligt billedsprog suges lytteren ind i et særegent tekstunivers, hvor tidens trends og samfundstendenser dissekeres og sættes under lup. Udstyret med akustisk guitar og noget på hjerte, serverer Jens sine historier og betragtninger med humor, melankoli og fingerpicking.

Når svalerne flyver lavt

https://jensbillingsoe.dk/ 

15.00-15.45__Severin

Den sydfynske musiker Severin omfavner reggae, soul, pop og ballader i kommende debutalbum. Den 5. marts 2022 udkommer Severin med vinylpladen Sail On, hvor et væld af genrer, udtryk og musikere har mødtes og sat deres præg på debutalbummet. Dogmet er ikke at begrænse sig, lyder det fra kunstneren bag.

GRØN TAPAS OG NATURVIN


Tilmeldingsfristen er udløbet, vi vender tilbage næste år

18.30-21.00__Grøn tapas og naturvin – inspireret af naturen i maj

Tre serveringer / 9 retter med vinmenu 385,-

Inspireret af naturen i maj

Strand

Blinis, gulerodsfisk, peberrodscreme og sankthansurt

Dild hummus*, agurk og savtang

Cashewnøddecreme *, strandkål og syltede rødløg

Brød og smør

 

Skov

Tærte med vilde urter og karamelliserede løg

Ristet brød med ramsløgspesto og sød kartoffel hummus*

Kartoffelrøsti, rød peber hummus* og østershat

Grøn salat med nøddedressing*

 

Have

Råsyltede rabarber, vaniljecreme og nøddeknas

Hyldeblomst sorbet

Vaffel, karamel hummus* og hasselnøddecreme*

 

*produkter fra Sedas plantekøkken

Læs mere om de forskellige aktører:

Køkkenkarma: @koekkenkarma på Instagram

Sedas Plantekøkken: https://www.sedasplantekokken.dk/ 

Det lille vinsalg: https://detlillevinsalg.dk/



Søndag den 8. maj – Sammenskudsbrunch, samtalecafé og naturvidenskab på hjul

Det meste foregår i cafeen der er drevet af Foreningen Respect Vollsmose. Tæt på indegangen ved biblioteket.

Som afrunding på Grønt Odense 2022 spiser vi sammen og taler om, hvad det gode grønne liv er. Derudover rykker Odense Science Lab ind på festivalen med deres Science Lab bus og byder på mulighed for at lege med naturvidenskaben omkring grøn energi.



10.00-13.00__Åbent

Kom og køb en kop kaffe hos Respect Vollsmose

10.30-11.30__Sammenskudsbrunch

Konceptet er enkelt: alle medbringer en vegetarisk eller vegansk ret til den fælles buffet. Vi deler og smager hinandens mad med nysgerrighed. Uanset om du kommer alene, sammen med din familie eller et par venner, lover vi, at der vil være rigeligt med hygge og hvem ved, måske kommer du hjem med en ny opskrift eller en ny grøn ven?

 

11.30-11.40__Start dagen i balance med Inoli v/ Charlotte, yogainstruktør og formand for foreningen Inoli.

Bæredygtighed handler om balance.

Kom og mød din vejrtrækning gennem en kort guidet yoga-session, for at skabe balance mellem din krop og dit sind.

Så er dine bæredygtige ideer klar til at sprede sig.

Denne session er egnet til alle uanset erfaring.

 

 

11.45-12.45__Samtalecafé v/ Inoli

HVAD NU HVIS – al kul, olie og gas forsvandt i morgen? Eller hvis vi besluttede os for at stoppe med at bruge dem?

Hvordan vil verden se ud? Hvordan vil din hverdag se ud? Hvad ville vi så gøre? Hvad ville du så gøre?

Kom med til samtalecafeen med INOLI. Bidrag med ideer, tanker og følelser og vær med til at udforske den nye verden.

 

11.30-12.30__Naturvidenskab på hjul

Odense Science Lab er Odenses eneste åbent-til-publikum laboratorium, hvor unge mellem 14 – 25 år får lov til at lege med naturvidenskab i deres fritid. Odense Science Lab holder til i Ungdomshuset, Nørregade 60, Odense og har ligeledes STEAM-bussen, deres rullende videnskabs laboratorie. I er inviteret til at komme på besøg og deltage i workshops, der handler om bæredygtig energi. Få styr på hvad energi er, hvor brændstoffer kommer fra, og hvad sol, vind og brint kan. Arrangementet er GRATIS og alle er velkomne.

 

13.00-14.00__Naturvidenskab på hjul

Se ovenover